SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA KAMP SOČA

 

1. OSNOVNE INFORMACIJE

Splošni pogoji poslovanja spletne strani in rezervacijskega sistema podjetja BOŠTJAN KOMAC S.P., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZdavPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo https://kamp-soca.si in spletnim rezervacijskim sistemom
https://soca23.owjej.app upravlja podjetje BOŠTJAN KOMAC s.p., ki je tudi ponudnik nastanitev v Kampu Soča (v nadaljevanju Kamp).

Podatki o podjetju:
Boštjan Komac s.p.
Soča 8
5232 Soča
Slovenija, EU
ID za DDV: SI 96590114
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5352254000
Telefon: 031 824486
Email: info@kamp-soca.si

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani in spletnega sistema za opravljanje rezervacij (v nadaljevanju skupaj kot Spletne strani Kampa) podjetja Boštjan Komac s.p., pravice in obveznosti uporabnika ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku rezervacije. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da razume, sprejema in se strinja z vsemi določili teh splošnih pogojev poslovanja in politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, ki so objavljeni na spletni strani.

Ti splošni pogoji poslovanja, kot tudi politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremenita ali dopolnita brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Uporaba spletnega mesta

Uporaba Spletnih strani Kampa je pogojena s temi pogoji uporabe, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju.

Z uporabo spletnega mesta vsak uporabnik:

 • izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe;
 • se obvezuje, da bo spletno mesto uporabljal na zakonit način;
 • se obvezuje, da storitev ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali propagiranja katere koli vsebine in/ali oglasa, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom ter moralo;
 • odgovarja za poznavanje in spoštovanje veljavnih predpisov Republike Slovenije, ki se nanaša na uporabo Spletnih strani Kampa;;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shranjevati osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo na noben način kopiral, shranjeval ali posredoval celih ali delov vsebine Spletnih strani Kampa, ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitev ali njegovi programski ter strojni opremi.

Dostopnost informacij

Podjetje Boštjan Komac s.p. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • bistvene značilnosti tipa nastanitev;
 • dostopnost dodatnih storitev,
 • pogoje prevzema dodatnih storitev ali izdelkov (način, kraj in rok prevzema),

2. DELOVNI ČAS KAMPA IN RECEPCIJE

Kamp Soča je odprt od 15. aprila do 15. oktobra vsako leto. V kolikor pride do sprememb pri odpiralnem času Kamp-a Soča, je to objavljeno na spletni strani in na informacijskih panelih pred in v Kampu. 

Delovni čas recepcije se loči na visoko in nizko sezono, in sicer:

 • Visoko sezono, ki traja 6., 7. in 8. mesec (junij, julij in avgust). je recepcija Kampa odprta od 8. do 13. ure in nato ponovno od 15. ure do 21. ure. 
 • Nizko sezono, ki traja 4., 5., in 9. mesec (april, maj in oktober) je recepcija Kampa odprta od 8. do 13. ure in nato ponovno od 15. ure do 20. ure. 

Kamp si pridržuje pravico, da odpiralne čase recepcije spremeni. V kolikor se odpiralni časi recepcije spremenijo je to objavljeno na spletni strani in/ali ob recepciji (bodisi na informacijskemu panelu ali pa na oglasni deski).

3. REZERVACIJE IN PLAČILA

V Kamp Soča (v nadaljevanju Kamp) lahko vstopite le s predhodno opravljeno rezervacijo. Rezervacijo opravite na kamp-soca.si/rezervacija/. Pomembno je, da v kolikor vstopate z vozilom, vpišete tudi registrsko številko vašega vozila, ki jo bodo kamere Kampa na vstopni točki prebrale in vam tako omogočile vstop v kamp.

Rezervacija, ki se opravi na https://kamp-soca.si/rezervacija/?lang=sl je brezplačna. V ceno bivanja ni vključena turistična taksa, ki znaša 2 EUR za odrasle in 1 EUR za otroke do 18. leta za vsak dan bivanja v Kampu.

Kamp si pridržuje pravico, da za bivanje določi vsakokratno minimalno število nočitev po lastni volji. To je aktualno objavljeno na spletni strani, kjer lahko opravite rezervacijo.V primeru, da je določeno minimalno število nočitev lahko bivanje rezervirate le v kolikor je število nočitev večje od minimalnega.

Rezervacija nastanitve v kampu in odpoved le te je brezplačna. Odpoved rezervacije je potrebno narediti v najkrajšem možnem času, najkasneje do prijave v Kamp. Odpoved rezervacije se naredi znotraj spletnega rezervacijskega sistema, in sicer bodisi ob pregledu svoje rezervacije, ali pa s klikom na gumb “Odpoved” znotraj prejetega e-maila, ki ga prejmete ob prvotni rezervaciji in ob potrditvi rezervacije s strani Kampa.

Ostale spremembe rezervacije (število gostov, hišni ljubljenček, vozil, obdobja rezervacije) lahko spreminajte znotraj spletnega rezervacijskega sistema, in sicer s klikom na povezavo, ki jo prejmete na e-mail ob potrditvi vaše prvotne rezervacije.

V kolikor ste že opravili prijavo v Kamp pa bi nato iz Kampa predhodno odšli, vam Kamp zaračuna 50 % vrednosti nadalnjih rezerviranih nočitev.

4. PLAČILO

Plačilo nočitev in vseh dodatnih stroškov, ki bodo opisani v nadaljevanju (kurjava, kruh, wi-fi, ipd.) se izvede ob odjavi, in sicer Kamp omogoča plačilo z gotovino ali s kreditno kartico (Maestro, Visa, Visa Electron)

5. PRIJAVA

Prijavo lahko naredite na 2 načina, in sicer se loči hitro prijavo in normalno prijavo.

a. HITRA PRIJAVA

Po tem, ko je vaša rezervacija potrjena s strani Kampa imate možnost narediti hitro prijavo. Bistvo hitre prijave je, da zmanjša čakalno vrsto na recepciji. Ko oddate hitro prijavo, ste zabeleženi v našem sistemu in ob prihodu v kamp se samo zglasite v recepciji, kjer vaš prihod dokončno potrdimo

b. NORMALNA PRIJAVA

Pri izpolnjevanju rezervacije ste morali vnesti tudi registrsko številko vašega vozila. S pomočjo te se vam ob prihodu v kamp enkratno odpre vhodna zapornica.
Za aktivacijo nemotenega odpiranja zapornic do vašega predvidenega odhoda se zglasite v recepciji.
Pri prijavi morate receptorju predložiti veljavne osebne dokumente (osebno izkaznico ali potni list) za vse osebe vključno z otroki. Prav tako je treba prijaviti hišne ljubljenčke.

V primeru podaljšanja vašega bivanja v kampu morate to pravočasno sporočiti v recepciji.
Gostje, ki ste predhodno opravili hitro prijavo, se morate ravno tako zglasiti v recepciji.

Na dan odhoda se morate iz kampa odjaviti in poravnati vse obveznosti do 13. ure. V primeru kasnejšega odhoda, do 17. ure, vam zaračunamo polovično plačilo nočitve, po tej uri pa celotno nočitev.
Odjava iz ostalih nastanitev je do 10. ure.

6. ODJAVA

Na dan odhoda se morate iz kampa odjaviti in poravnati vse obveznosti do 13. ure. V primeru kasnejšega odhoda, do 17. ure, vam zaračunamo polovično plačilo nočitve, po tej uri pa celotno nočitev.
Odjava iz ostalih nastanitev je do 10. ure.

7. HIŠNI LJUBLJENČKI

Kamp dovoljuje hišne ljubljenčke, vendar se aplicirajo spodaj navedene nastanitve. V vsakem primeru morajo biti vsi hišni ljubljenčki prijavljeni, v kolikor jih ni mogoče prijaviti preko aplikacije s katero izvedete rezervacijo, morate o hišnih ljubljenčkih obvestiti receptorja, ko opravljate prijavo.

a. PSI

Vsi psi v Kampu morajo biti na povodcu. Urejeno je območje za pse, ki je predvideno za opravljanje potrebe. Lastniki psov morajo pasje iztrebke pobrati s pripravljeno vrečko in jih odvreči v ustrezne zabojnike za iztrebke.
V Kampu je dovoljen en pes na družino. Prav tako je omejeno skupno število psov v kampu na določen dan. Skupno število psov v Kampu na določen dan je lahko razlog, da je vaša rezervacija zavrnjena.

NASTANITVE

V Kampu so možni različni tipi nastanitev, in sicer:

 • Apartmaji
 • Bungalovi
 • Kampirni prostori

V kolikor želite bivati v Apartmajih ali bungalovih je za to obvezna predhodna rezervacija dotičnega apartmaja ali bungalova. V kolikor želite bivati na kampirnem prostoru je prav tako obvezna predhodna rezervacija, vedar pa si prostor izberete ob prihodu v kamp.

Vse omejitve različnih nastanitev (kot so naprimer število gostov na posamezno nastanitev, prepoved kajenja v zaprtih prostorih, omejitve glede živali ipd.) in specifikacije posameznih apartmajov in bungalovov so objavljene na spletni strani Kampa.

V kolikor želite lahko ob izbiri kampirnega prostora dodatno zakupite kurišče s kurjavo. Kurišče in vsakokratna kurjava se obračunavata po trenutno veljavnem ceniku, ki je objavljen na spletni strani in na recepciji Kampa. Kurnjenje odprtega ognja na območju Kampa (izven kurišča) ni dovoljeno.

Kamp si pridržuje pravico da določi različna minimalna števila dni namestitev, ki je odvisen od sezone in tipa namestitve.

V vseh naših nastanitvah in v notranjih javnih prostorih ni dovoljeno kaditi. Ker pa je celoten kamp zelo izpostavljen požaru, je v primeru kajenja na zunanjih površinah nujna previdnost pri ugašanju cigaret ali cigar

9. ZAKUP WI-FI POVEZAVE

Wi-fi povezava, ki je na voljo po celotnem kampu, se lahko kupi kot dodaten strošek. Cena zakupa Wi-fi povezave se obračunava po trenutno veljavnem ceniku, ki je objavljen na spletni strani in na recepciji Kampa

10. OTROŠKA IGRIŠČA, ZUNANJI FITNES IN DODATNE AKTIVNOSTI

Znotraj Kampa so na voljo tudi otroška igrišča in zunanji fitnes. Uporaba obeh je na lastno odgovornost.

Prav tako Kamp sodeluje z zunanjimi izvajalci, ki ponujajo dodatne aktivnost (kot naprimer: soteskanje, SUP-anje, jadralno apdalstvo, ipd) v okolici Kampa. Te dodatne aktivnosti so ločene od Kampa, saj jih izvajajo zunanji ponudnik. Kamp te dodatne aktivnosti le ponuja, vendar za udeležbo na njih ne odgovarja.

11. ODHOD IZ KAMPA

Na dan odhoda se morate iz kampa odjaviti in poravnati vse obveznosti do 13. ure. V primeru kasnejšega odhoda, do 17. ure, vam zaračunamo polovično plačilo nočitve, po tej uri pa celotno nočitev.
Odjava iz ostalih nastanitev je do 10. ure.

Ob odhodu je parcelo potrebno vrniti v prvotno stanje. Kopanje dodatnih jarkov, umivanje avtomobilov in/ali prikolic na parceli ni dovoljeno.

Ob odhodu je potrebno vse smeti odložiti v zato namenjene zabojnike.

12. SMETI

V kampu je obvezno ločevanje smeti v posebej za to namenjene zabojnike.

13. NOČNI MIR

V kampu mora biti zagotovljen mir in tišina od 22. ure do 6. ure.

14. ZAVAROVANJE IN ODGOVORNOST

Kamp ne sprejema odgovornosti za kraje, nezgode ali druge poškodbe oseb ali predmetov. Kamp ne sprejema odgovornosti za škodo povzročeno zaradi neurja, požara ali druge višje sile.
Gost je odgovoren za škodo, ki jo povzroči med svojim bivanjem in za vse predmete, ki manjkajo, ko zapusti kamp.

15. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Varovanje osebnih podatkov je urejeno s Politiko zasebnosti in piškotkov, objavljeno na spletni strani Kampa.

16. IZPOLNJEVANJE LOKALNIH PREDPISOV

Gostje so odgovorni za poznavanje, spoštovanje ter upoštevanje zakonov in predpisov destinacije. 

Splošni pogoji veljajo z dnem objave, in sicer 1. 12.  2022.